Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

petak, 26 april 2024

“BIG Architecture” festival u Ljubljani, 15. i 16. maja 2024. godine

 

 

U sredu i četvrtak, 15. i 16. maja 2024. godine, BIG Architecture Ljubljana Festival okupiće vodeće stručnjake iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera iz jugoistočne Evrope i šire u glavnom gradu Slovenije kako bi predstavili svoje najnovije projekte, diskutovali o aktuelnim temama i prikazali inspirativne inovacije. Festival će takođe pružiti priliku za umrežavanje i razmenu svežih ideja u opuštenoj atmosferi.

Međunarodna konferencija, sajam i mnogo više

BIG Architecture Ljubljana festival se vraća u L56 u Litostrojskoj ulici broj 56, sredinom maja, okupljajući arhitekte, dizajnere enterijera, inženjere, urbaniste, investitore i studente arhitekture. Na međunarodnoj konferenciji In Search of Beauty: Between Tradition and Innovation, posetioci će imati priliku da čuju nacionalne i međunarodne govornike koji će diskutovati o arhitektonskim narativima van ustaljenih okvira. Pored toga, festival će ugostiti preko 70 izlagača koji će prikazivati svoje inovacije na Trade Show: Innovation Premieres. Dobitnici BIG SEE nagrada, koje predstavljaju najizuzetnija dostignuća u arhitekturi i dizajnu, biće predstavljeni tokom dva dana.

Veliki potencijal za stvaraoce iz Jugoistočne Evrope

Zavod BIG, koji organizuje festival, posvećen je ujedinjenju zemalja Jugoistočne Evrope (SEE) i naglašavajući izuzetne ali često zanemarene umetnike. BIG SEE platforma obuhvata 21 zemlju u regionu, predstavljajući tržište od 350 miliona ljudi i pružajući brojne mogućnosti za umrežavanje.

Pet temeljnih diskusija - pet različitih perspektiva

Posetioci će imati priliku da prisustvuju na pet temeljnih rasprava vođenih od strane stručnjaka iz Jugoistočne Evrope. Prva panel diskusija će istražiti italijanski dizajn, istražujući teme inkluzivnosti, inovacije i održivosti u proizvodnji. Nakon toga, dekani fakulteta iz SEE regiona će razmotriti neformalne pristupe u formalnom obrazovanju, dotičući se eksperimentalnih metoda u arhitektonskoj pedagogiji. Međunarodni panel kustosa i urednika će razgovarati o efikasnoj upotrebi digitalnih medijskih platformi za komuniciranje arhitekture široj javnosti. Glavni gradski arhitekti prestonica će raspravljati o kompleksnom odnosu između politike i arhitekture. Na kraju, u završnoj debati, predstavnici arhitektonskih komora i strukovnih udruženja će istražiti različite pristupe organizaciji arhitektonskih konkursa u različitim lokalnim zajednicama.

Druženje i umrežavanje u opuštenoj atmosferi

Za vreme pauze od dinamičnog programa, organizatori pozivaju posetioce u SEEnergy Roomprostor namenjenom opuštanju, uživanju u muzici na SEE festivalu regiona i neformalnom umrežavanju, i to u sredu i četvrtak od 10 do 18 časova. Prvi dan festivala, 15. maja, završiće se žurkom SEEnergy Party, na kojoj će nastupiti bas kvartet Bassomania i DJ August Braatz. BIG Architecture Ljubljana Festival završiće se svečanom dodelom BIG SEE Grand Prix nagrada i gala večerom.

Učešće na BIG Architecture Ljubljana Festivalu je besplatno uz poziv organizatora. Više informacija o pozivima i programu možete pronaći na: bigsee.eu/visit-big-architecture.

BESPLATNA REGISTRACIJA SAMO SA POZIVNICOM koju možete preuzeti OVDE

Pročitano 129 puta
 

820x360 fb cover-01

800x600 bina 19-02

 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

fb linkovi