Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

četvrtak, 09 novembar 2023

SHARE SRBIJA 2023: UPOZNAJTE GOVORNIKA- PAOLO RUSSO

 

 

„Zelena opsesija“ savremene arhitekture: Upoznajte Stefano Boeri Architetti na SHARE Srbija 2023

 

Paolo Russo, lider tima za dizajn u kompaniji Stefano Boeri Architetti iz Italije, pridružiće nam se na petom izdanju našeg godišnjeg Međunarodnog foruma o arhitekturi i tehnologiji, SHARE Serbia, koji će se održati 16. novembra 2023. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Paolo Russo se pridružio arhitektonskom timu Stefano Boeri Architetti 2017. godine i obavljao je ulogu vođe projekta za mnoge projekte u Evropi, Albaniji i Saudijskoj Arabiji, koji su se smatrali novim merilima za ekološku, društvenu i ekonomsku održivost. Fokusira se na kompleksne projekte, zelenu i održivu arhitekturu i rešenja bazirana na prirodi.

Njegov rad uključuje Wonderwoods, multifunkcionalnu kulu u centru Utrehta (osvajača nagrade za najbolji mešoviti projekat u Evropi na dodeli nagrada European Property Awards i dobitnika nagrade „Future Project of the Year“ na MIPIM 2019); Trudo Tower u Ajndhovenu (nominovan za Najbolju zgradu godine od strane BNA, udruženja holandskih arhitektonskih firmi, dobitnika nagrade za održive gradove i naselja 2022. godine i nagrade Energy Globe Netherlands) i Dervish Hima Tower u Tirani. Trenutno vodi projekat „Pirelli 39 Botanica tower“ u centru Milana, rezultat međunarodnog takmičenja osvojenog u saradnji sa njujorškom firmom Diller Scofidio + Renfro, i „La Forêt Blanche“, multifunkcionalnu zgradu u Parizu.

share23-4-1

Bosco Verticale Giovanni Nardi


Tokom svoje profesionalne prakse u kompaniji One Works (2013-2016), stekao je obimno iskustvo u infrastrukturnim projektima, uključujući Masterplan aerodroma Pisa, terminal za putnike na venecijanskom aerodromu i proširenje luke Monfalcone. Od 2011. do 2018. godine bio je asistent na kursu Urbani dizajn pod mentorstvom profesora M. Secchi-ja na Politehničkom univerzitetu u Milanu.

Princip multipliciteta vodio je raznoliku aktivnost tokom 30 godina: Rad Stefano Boeri Architetti obuhvata arhitekturu i dizajn s kontinuiranim fokusom na geopolitičke i ekološke implikacije urbanih fenomena. Studio razvija projekte u složenim okolinama i na različitim kontinentima, promovišući i jačajući sinergije između svih aktera – javnih i privatnih – uključenih u procese. Ovaj integrirani i multidisciplinarni pristup omogućio je Stefano Boeri Architetti da stekne snažno definisanu identifikaciju i postane referentna točka za održivu arhitekturu i strateški urbani razvoj na različitim nivoima, kako u Italiji tako i u inostranstvu.

share23-4-2

Trudo Vertical Forest Giovanni Nardi


Ove godine, prezentacija arhitekte Russoa će biti podeljena na dva dela. U prvom delu ćemo prikazati pozadinu rada Stefano Boeri Architetti i pokušati da pokažemo kako je taj rad duboko višeskalarni i multidisciplinarni, gde je Vertikalna šuma samo deo šire vizije.

U drugom delu će biti prikazani neki od najnovijih projekata studija, posebno dva projekta razvijena u Holandiji: Trudo Tower, prvi primer primene koncepta vertikalne šume u socijalnom stanovanju i Wonderwoods, važna urbana transformacija u Utrehtu, rezultat konkursa osvojenog 2017. godine i dobitnik prestižne nagrade MIPIM „Future Project Awards“.

share23-4-3

Wonderwoods Vertical Forest Stefano Boeri Architetti


SHARE Serbia Forum je glavna platforma za arhitekte i građevinske stručnjake koji žele da budu u toku sa trendovima u industriji. Fokusiran na obrazovanje, inspiraciju i umrežavanje, forum privlači preko 300 učesnika iz svih krajeva Srbije, kao i ugledne goste iz vodećih arhitektonskih firmi širom Evrope i šire.

Osigurajte svoje mesto sada: https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/

Kontaktirajte organizatore
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Pročitano 435 puta
 

820x360 fb cover-01

800x600 bina 19-02

 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

fb linkovi