Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

sreda, 13 mart 2024

Važan događaj za arhitekte - Arhitekta Forum

 


U skladu sa misijom jačanja pozicije arhitektonske struke u Srbiji i na Balkanu, časopis i podkast „Arhitekta“ organizuje dvodnevni događaj pod nazivom „Arhitekta Forum: Next Level“. Događaj je planiran 7. i 8. maja 2024. godine, u Beogradu, u MTS Dvorani, a pripreme su uveliko u toku.

Cilj je okupljanje gotovo 1.500 arhitekata iz zemlje i regiona, kojima se pruža prilika da vide uživo, na bini i na jednom mestu, neke od najpoznatijih ličnosti iz oblasti arhitekture. Dovođenje svetski poznatih i priznatih imena u ovaj deo Evrope vidi se kao prilika za razmenu ideja i iskustava, kao i za širenje i učenje o arhitekturi na najvišem nivou. Želja organizatora je da vest o ovom važnom događaju stigne do svih arhitekata i studenata arhitekture, kako bi i oni bili deo ovog iskustva.

Pored aktuelnih tema kao što su održivost, energetska efikasnost, upotreba BIM tehnologija i veštačke inteligencije, ovo će biti prilika i da gosti foruma predstave primere svojih projekata, jedinstvenih dizajnerskih rešenja koja su zahtevala razmišljanje van ustaljenih okvira i iskakanje u nepoznato. Učesnici treba da steknu uvid u one trenutke kada se intuicija, inventivnost, znanje i očaravajuća estetika spajaju u jedinstven i izvanredan kreativni čin. Od istaknutih predavača i panelista čućemo priče o izazovima sa kojima su se suočili i prevazišli, kao i saznanjima koja su ih unapredila. Organizator foruma ističe: „Želimo da naši cenjeni gosti inspirišu i ohrabre vas, arhitekte, u vašim kreativnim poduhvatima. Dovođenje svetski poznatih imena u ovaj deo Evrope vidimo kao priliku za širenje i učenje o arhitekturi na najvišem nivou“. Sve navedeno definisalo je glavnu temu ovog jedinstvenog događaja: „Next Level”.

Za prvi dan dvodnevnog foruma planirana je panel diskusija, dok je drugog dana programa glavni događaj. Imena predavača „Arhitekta Foruma“, program, kao i sve važne informacije o događaju i kupovini ulaznica, možete saznati na internet stranici: https://arhitekta.co.rs/arhitekta-forum.

Pročitano 188 puta
 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

400x560 bina 18-01

 

fb linkovi