Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

petak, 13 septembar 2019

DAN OTVORENIH VRATA_#WGBW2019

 

24. septembar, 10h, 4 kompanije, 4 lokacije

Akcija, u okviru Svetske nedelje zelene gradnje #WGBW2019, u kojoj Vam neke od članica Udruženja SrbGBC otvaraju vrata svoje Kompanije i pružaju priliku da realno sagledate kako se društveno odgovorno posluje i kako se održivo planira i radi.

Saznajte kako funkcioniše rad unutar kompanija koje su posvećene promovisanju zelene - održive gradnje.

Upoznajte se sa profesionalcima i naučite nešto novo: koji su to poslovi i kako se razvijaju kao zeleni; koji su izazovi u gradnji - “Gradnja za budućnost”; istine i zablude prilikom izbora materijala; pravilan izbor sistemskih rešenja; referentni projekti. Odgovore na ova i slična pitanja, biće pružena od strane liderskih kompanija koje, kroz zajedničke aktivnosti u Savetu, pokreću održivost na građevinskom tržištu Srbije.

Kompanije Gudmark Group, Xella, Sika i Alumil Vam otvaraju svoja vrata i omogućuju jedinstvenu perspektivu na odriživost.

Cilj akcije je da se zainteresovani upute na potencijale i mogućnosti, kao i prilika stvaranja novih kontakata.

Akcija je namenjena pre svega mladima - nezaposlenima i očekuje se da bi za ovu akciju najviše interesovanja imali studenti i mlade arhitekte, građevinci, mašinci, elektrotehničari, ekolozi i drugi koji se spremaju da rade u građevinskom sektoru.

Prijave su obavezne, jer je broj posetilaca ograničeničen. Zainteresovane molimo da na datom linku, uz odabranu Kompaniju, popunite kratak formular. Rok prijave je 17. Septembar.

Kompanija Gudmark Group svoju posebnu prepoznatljivost stekla je preko brenda Tikkurila, čiji je zvanični distributer za Zapadni Balkan. Brend je svojim proizvodima (antialergijskim, antibakterijskim, antifungicidnim bojama, energetski efikasnim fasadnim materijalima i premazima, antikorozivnim premazima) doprineo da širom Evrope budu obezbeđena dugoročna, zdrava i estetski unikatna rešenja.

OTVORENA VRATA

Vreme: 10 časova,

Lokacija: Tikkurila Roma Color studio, Španskih boraca 3 (zgrada Blue Center), Novi Beograd;

Program: prezentacija + upoznavanje sa programom

Trajanje: 90 min

Kompanija Xella usmerena je na razvijanje prirodnih građevinskih materijala i modernih rešenja u gradnji sa proizvodnjom koja je neškodljiva za prirodu. Proizvodi i prodaje građevinski materijal Ytong i Hebel autoklavirani porobeton, Silka silikatnu opeku, Multipor mineralne termoizolacione ploče i Ursa termoizolacione materijale.

OTVORENA VRATA

Vreme: 10 časova,

Lokacija: Xella Srbija, Vreoci,

Prevoz: organizovan; polazak mini busom sa parkinga Sava centra (bliže Gazeli) u 10h, očekivani povratak 13.30h na istom mestu.

Program: prezentacija + obilazak fabrike (preporuka obuća slična cipelama za planinarenje)

Trajanje: 90 min / ukupno s prevozom 3.30 h

Kompanija Sika prati potrebe kupaca koji se sve više rukovode konceptom održivog razvoja, te je za njih to izazov u razvoju uspešnih proizvoda. Sistemska rešenja za proizvodnju betona, hidroizolaciju, podove, zaptivanje, lepljenje, injektiranje, jačanje konstrukcija, sanaciju i zaštitu, fasade od čelika i stakla, krovove i drugo, su rešenja koja pružaju.

OTVORENA VRATA

Vreme: 10 časova,

Lokacija: Sika Srbija, Šimanovci,

Prevoz: organizovan; polazak mini busom sa parkinga Sava centra (bliže Gazeli) u 10h, očekivani povratak 13.30h na istom mestu.

Program: prezentacija + obilazak fabrike (preporuka obuća slična cipelama za planinarenje)

Trajanje: 90 min / ukupno s prevozom 3.30 h

Kompanija Alumil spada u jednu od najrazvijenijih u oblasti dizajna i proizvodnje aluminijumskih arhitektonskih sistema na globalnom nivou. Pokazatelj brige o životnoj sredini se ogleda i u njihovim poslovnim zgradama koje spadaju u red pasivnih zgrada. Dokaz orjentisanosti održivom razvoju je i izbor kompanije Google, koja je u oštroj konkurenciji izabrala Alumil, jer je njihov prototip prozora (koji ćete videti pri poseti) bio sa koeficijentom prolaska toplote nižim nego što je tražen.

OTVORENA VRATA

Vreme: 10 časova,

Lokacija: Alumil Showroom, Bulevar Milutina Milankovića 11b, Novi Beograd;

Program: prezentacija + upoznavanje sa programom

Trajanje: 90 min

https://serbiagbc.rs/dan-otvorenih-vrata-wgbw2019/

Pročitano 4369 puta
 

820x360 fb cover-01

800x600 bina 19-02

 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

fb linkovi