Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

ponedeljak, 19 mart 2018

АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ 4 ИНДУСТРИЈСКО НАСЛЕЂЕ JE ДЕО КУЛТУРНЕ СРЕДИНЕ / 20.март / 19.00

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАДА
Галерија Артгет, Трг републике 5/IУторак, 20. март у 19.00 Циклус предавања АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ 4ИНДУСТРИЈСКО НАСЛЕЂЕ  JE ДЕО КУЛТУРНЕ СРЕДИНЕ
O архитектури  Михаила Тимотијевића разговарају Рифат Куленовић  и ауторИндустријска архитектура 19. и прве половине 20. века као део наслеђа  постаје широм света инспиративан простор за креативне индустрије, мултифункционалне урбане целине и коначно доприноси  урбаној разноликости савременог града. Нужним гашењем  делова индустријских постројења  остају простори који  увођењем  друге намене могу пружити  шансу за развој, а понегде и за просперитет  тих средина.
Наша средина тек отвара ове процесе, а специфичности њеног индустријског наслеђа чувају јој место у широкој лепези различитости. Стицајем oколности, кроз своју дугогодишњу праксу  Михаило Тимотијевић је имао додира са овим сегментом културног наслеђа, а последњих десетак година радећи  на конкретним пројектима, стекао је искуства која ће у разговору са Рифатом  Куленовићем поделити  са  публиком.
........................................................................................................................................................................
МИХАИЛО ТИМОТИЈЕВИЋ дипломирао је на Архитектонском факултету у Београду 1981. године, коме је и посветио највећи део своје професионалне каријере у раду са студентима. Најинтензивнији део свог академског ангажмана имао је у периоду 2000-тих када је на низу руководећих функција био у ситуацији да своје идеје и концепције о образовању архитеката имплементира у наставне програме. Са посебним жаром обављао је функцију декана Факултета. Своје професионално ангажовање усмеравао је на архитектонско пројектовање, са посебним акцентом на просторе едукације, објекте индустријског наслеђа и музеје, предавајући на факултету студентима управо оно што је обележавало и његову пројектантску праксу. Своја пројектантска истраживања и реализоване објекте везује за пројекте Европске уније, Министарства културе Републике Србије, Универзитета у Београду, Музеја науке и технике и Музеја историје Југославије. Добитник је бројних награда на међународним и домаћим архитектонско-урбанистичким конкурсима. Тренутно ради на пројекту реконструкције Трушнице (село Кремна код Ужица) објекта са статусом заштићеног  индустријског наслеђа.
........................................................................................................................................................................
РИФАТ КУЛЕНОВИЋ је највећи део свог професионалног ангажмана, од раних деведесетих година до данас, посветио истраживању индустријске археологије. Аутор је и учесник  бројних домаћих и међународоних пројеката из ове области. Од 1991. године, са мањим прекидима (2015-2017, Музеј историје Југославије), запослен је у Музеју науке и технике, а од 2017. године је директор Музеја.
 
 

 Добро дошли.

Pročitano 4047 puta
 

820x360 fb cover-01

800x600 bina 19-02

 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

fb linkovi