Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE - Reprezentativno udruženje u kulturi Republike Srbije

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

petak, 09 mart 2018

Предавање "Улога савремене архитектуре у туризму - Утицај елемената модерне архитектуре"

 

У организацији Савеза инжењера и техничара Србије и његове колективне чланице Друштва инжењера и техничара Суботице, у Београду ће у петак  16. марта 2018. године, проф. др Eva Schultz из Будимпеште, одржати предавање на тему "Улога савремене архитектуре у туризму - Утицај елемената модерне архитектуре"

Г-ђа Schultz ће у оквиру свога предавања покушати да презентује улогу коју модерна и савремена архитектуре има на туризам. У историјском делу Будимпеште, Градском парку, у току је огромна инвестиција названа Лигет пројекат, чији је циљ да се изгради музејски дистрикт, делимично увећавањем постојећих класичних музеја, делимично изградњом нових. Сврха пројекта је да се промени изглед мађарске престонице и да се самим тим привуче већи број туриста. Овај пројекат је био и главни мотивациони фактор да се започне истраживање на ову тему 2013. године.

Истраживање релације која постоји између архитектуре и туризма представља мултидисциплинарни задатак. Поред приступа везаног за аспект историје уметности и економску тачке гледишта, неопходно је објаснити и разлике које постоје између модерне и савремене уметности, као и ставити акценат на трендове у туризму и на сам процес настајања туристичких производа. Истраживање је базирано на прикупљању секундарних података. Као главни извори података коришћени су веб сајтови који се баве међународним туризмом, прегледне студије, извештаји обука и тезе реализоване од стране студената на смеру Угоститељство и туризам, на Будимпештанском факултету за трговину. Узмајући у обзир циљ истаживања, било је неопходно проширење временског оквира (од модерне архитектуре 20 века до савремене архитектуре 21 века) и просторног оквира (светске размере).

Презентације је подељена на пет сегмената, у складу са концептом самог истраживања.

Аутори су имали за циљ, не само да укажу на модерна и савремена архитектонска здања као постојеће и потенцијалне атракције, већ и да скрену пажњу на карактеристике и трендове у савременој туристичкој потражњи.

Предавање ће бити на енглеском језику и одржава се у Дому инжењера Никола Тесла", Кнеза Милоша 9, у сали на трећем спрату, са почетком у 13.30 часова.

Сви заинтересовани за присуствовање предавању, неопходно јe да се пријаве путем мејла Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. " target="_blank"> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Додатне информације могу се добити на тел. 011/3230-067.
Pročitano 4070 puta
 

820x360 fb cover-01

800x600 bina 19-02

 


ČLANARINA 2024

 

Poštovani,

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2024. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2024.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754, office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije

 

 

PRISTUPNICA.docx

 

image003

fb linkovi