Odštampajte ovu stranicu
utorak, 30 april 2013

Balkanska konferencija arhitekata

 

Udruženje arhitekata Srbije je ugostilo 50 inostranih  delegata iz 25 zemalja i oblasti na  Sastanku UIA regiona II  i stotinak učesnika na Balkanskoj arhitektonskoj Konferenciji , 25, 26 i 27 aprila 2013. godine.

U četvrtak, 25. aprila  je u dvorani Kulturnog centra Beograda održana Konferencija balkanskih zemalja na kojoj je bila i izložba arhitektonskih  ostvarenja Turske, Ukrajine i Mađarske.  Pozdravnu reč na Balkanskoj arhitektonskoj konferenciji održao je državni sekretar Ministarstva građevinarstva i urbanizma Milan Miljević.

Na predsedničkom sastanku Regiona II Internacionalne unije arhitekata 26. i 27. aprila prisustvovali su: Predsednik UIA Albert Dubler; potpredsednik Regiona I Antonio Raffaele Riverso; Generalni sekretar UIA Michel  El Barmaki; Predsednica arhitektonskog saveta Evrope Selma Harrington, i mnogi drugi a sastankom je predsedavala potpredsednik Regiona II UIA Deniz Incedayi. Domaći  predstavnici na sastanku Regiona II UIA  su bili: Igor Marić, Milan Đurić, Milan Raonić, Žaklina Gligorijević i Ivan Kucina a dobrodošlicu učesnicima je poželelo Dejan Vasović, gradski arhitekt.

Jedan od najvažnijih tema sastanka je bio predlog potpredsednika UIA, koji su svi prihvatili, da se dva Evropska regionam, prvi i drugi, udruže u jedan region što predstavlja veliki doprinos ovog sastanka.

Kompletan izveštaj o događaju će biti naknadno objavljen.

 

B-A-C00003

 

 

B-A-C00001

 

 

B-A-C00004

 

 

B-A-C00002

Pročitano 2773 puta