Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

utorak, 02 novembar 2021

Poslednji poziv za učešće na 5. Balkanskom Arhitektonskom Bijenalu

 

Ostalo je još svega par dana za prijave za učešće na ovogodišnjem Bijenalu.

Balkansko Arhitektonsko Bijenale je jedna od najvećih i najznačajnijih internacionalnih smotri savremenog arhitektonskog i dizajnerskog stvaralaštva na ovim prostorima.

Cilj Bijenala jeste da okupi i umreži istaknute autore iz srodnih oblasti urbanizma, arhitekture i dizajna iz različitih sredina. Svrha ove međunarodne manifestacije jeste da prikaže i promoviše primere dobre prakse.

BAB 2021 će ove godine biti održan u periodu od 08. do 12. decembra, u prostoru Bioskopa Balkan. BAB 2021 će okupiti preko 250 izlagača iz svih balkanskih zemalja, a najbolji autori biće nagrađeni prestižnim nagradama i stručnim priznanjima.

Za arhitekte i dizajnere iz Srbije objavljen je OTVORENI POZIV ZA UČEŠĆE. Zainteresovani autori i timovi svoje radove za prijavu mogu poslati najkasnije do 05. novembra u ponoć.

Radovi koji stignu nakon ovog termina neće biti nominovani za nagradu i Žiri ih neće uzeti u razmatranje“ – napominje Nebojša Glišić, kustos izložbe.

Kako se prijaviti?

Otvoreni poziv za učešće na izložbi BAB 2021 važi za sve arhitekte, arhitektonske biroe i dizajnere iz Srbije. Na izložbi autori i autorski timovi mogu poslati rad koji je projektovan/realizovan u Srbiji ili u inostranstvu. Uslov za učešće jeste da je barem jedan autor projekta državljanin Republike Srbije.

Projekti koji se izlažu ne mogu biti stariji od 2 godine. Projekti koji datiraju iz 2019. godine ili su stariji neće biti prihvaćeni od strane selektora izložbe.

Moguće je izložiti najviše 2 plakata po autoru ili autorskom timu, i to u jednoj od 4 kategorije: urbanizam, arhitektura, ne-realizovani projekti i dizajn enterijera. Rad se predaje na plakatu veličine 50x70 cm (vertikalna orijentacija). Poster Template u PSD i PDF formatu moguće je preuzeti na ovoj adresi. Kotizacija za učešće na Bijenalu iznosi 50 eura.

Za izlaganje u kategoriji dizajn nameštaja važe posebni uslovi. Kotizacija za učešće u ovoj se ne plaća. Dizajneri mogu izložiti isključivo izvedene komade nameštaja: prototipove ili proizvode koji se nalaze u fabričkoj izradi. U ovom segmentu izložbe moguće je izložiti najviše do 2 komada nameštaja, a sve u dogovoru i uz saglasnost Jelene Nikolić, urednice dizajnerskog segmenta izložbe.

Ukoliko želite da izložite svoj projekat u okviru kategorija urbanizam, arhitektura ili ne-realizovani projekat, vaše prijave možete poslati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Ukoliko imate dodatnih pitanja, više informacija možete dobiti pozivom na broj +381 64 3528073.

Ukoliko želite da izložite svoj projekat u okviru kategorija dizajn enterijera ili dizajn nameštaja, vaše prijave možete poslati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ukoliko imate dodatnih pitanja, više informacija možete dobiti pozivom na broj +381 65 6865641.

Važni datumi

05. novembar – krajnji rok za prijavu radova,

10. novembar – početak rada stručnog Žirija,

08. decembar – otvaranje izložbe i dodela nagrada,

16. decembar – svečano zatvaranje događaja i podela kataloga.


Uplata kotizacije

Uplatu kotizacije za učešće potrebno je izvršiti nakon prihvatanja rada od strane selektora izložbe“ – navodi BAB organizacioni tim.

Za uplate iz Srbije, kotizaciju u iznosu od 50 eura (u dinarskoj protvvrednosti) potrebno je uplatiti najkasnije do 5. novembra na račun: Balkanski Arhitektonski Bijenale, Prištinska 40, 11000 Beograd, 160-358446-80.

Za uplate iz inostranstva, kotizaciju u iznosu od 50eura potrebno je uplatiti najkasnije do 05. novembra, a prema ovim instrukcijama.

Kotizacija za učešće u kategoriji dizajn nameštaja se ne plaća.


Prijatelji i partneri

Glavni medijski sponzor događaja je portal Gradnja. U promociju događaju uključeni su još i stručni časopisi Grenef i Kuća Stil, kao i brojna profesionalna udruženja.

Održavanje 5. Balkanskog Arhitektonskog Bijenala i pratećih događaja (naučne i stručne konferencije) podržali su Privredna komora Srbije, Fondacija Saša Marčeta, Bioskop Balkan, Arhitektonski fakultet u Beogradu i ISOCARP.

Održavanje događaja podržale su i kompanije Alumil, ACO, Baldini Studio, Baumit, hiCAD, JAF, Lafarge, Mara Home, STO, Tara Concept, Velux, Wienerberger i Xella Srbija.


Mesto održavanja

Balkansko Arhitektonsko Bijenale biće održano u prostoru Bioskopa Balkan i to na površini od preko 2.000 m2. Pristigli radovi biće izloženi od nivoa -2 do galerije +2. Ovaj biser beogradske arhitekture nalazi se u samom centru grada, na adresi Braće Jugovića 16 (odmah pored Trga republike, preko puta Narodnog pozorišta).


Potrebne informacije

Sve informacije u vezi prijave, zainteresovani kandidati mogu pronaći na OVOJ ADRESI.

 

Pročitano 1789 puta
 


ČLANARINA 2023

 

Poštovani

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2023. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2023.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,
office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije,

 

PRISTUPNICA.doc

 

image003

400x560 bina 18-01

 

fb linkovi