Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 16 novembar 2017

Otvaranje međunarodne izložbe "STANOVANJE - HOUSING 2017"

 

Poštovani,

 

Imam zadovoljstvo da Vas pozovem da prisustvujete Otvaranju druge međunarodne Izložbe STANOVANJE-HOUSING 2017. koja će se održati od 20.-29. novembra 2017. u Paviljonu u Tvrđavi (Arsenal) u Nišu.

 

Katedra Zgrade za stanovanje Građevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu i Klaster urbanog planiranja, po drugi put (održava se bijenalno)  organizuje međunarodnu Izložbu savremenog stanovanja pod nazivom STANOVANJE – HOUSING 2017“

Na prvoj izložbi „STANOVANJE – HOUSING 2015“ održanoj u novembru 2015. u Nišu uzelo je učešće 70 autora i autorskih timova sa 45 rada, iz ukupno 22 zemlje sa 5 kontinenata, gde je predstavljen pregled savremenog arhitektonskog stvaralaštva u oblasti stanovanja u periodu od 2010. - 2015.

Na ovogodišnjoj izložbi „STANOVANJE – HOUSING 2017“ učešće je uzelo preko 150 autora i autorskih timova sa 100 radova iz 50-tak zemalja sa svih 6 kontinenata gde će biti prikazan arhitektonski opus iz oblasti savremenog stanovanja u periodu 2015. - 2017.

Stanovanje je najznačajnija i najzastupljenija arhitektonska oblast, koja značajno utiče na kvalitet života stanovništva, te samim tim i vrednost i iskustva koja možemo steći na primerima značajnih, svetskih i domaćih autora od nemerljivog značaja, kako za struku tako i za stanovništvo.

Odabir radova i pisanje recenzija za izložbu vrši Međunarodni naučno-umetnički odbor, kojeg čine Profesori i Akademici iz više od 15 zemalja.

Ova izložba je, kao prva ove vrste u oblasti arhitekture i urbanizma, zvanično verifikovana kao međunarodna, od strane Matičnog naučnog odbora za saobraćaj, urbanizam i građevinarstvo, Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Izložbu prati izuzetno kvalitetan Katalog - Monografija sa detaljnim prikazom svih radova i naučno - umetničkih recenzija članova međunarodnog naučno - umetničkog odbora.

 

Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak 20. novembar 2017.g. okupljanje od 18 časova u Paviljonu u Tvrđavi (Arsenal) u Nišu.

 

U nadi da ćete svojim prisustvom uveličati ovu, za nas izuzetno značajnu međunarodnu manifestaciju,

 

Srdačan pozdrav,                                                                                                    

Šef Katedre zgrade za stanovanje:

Prof.dr Aleksandar Keković

 

Program STANOVANJE-HOUSING 2017.pdf

Pročitano 4153 puta