Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

ponedeljak, 10 oktobar 2016

Green Building Expo and Conference 2016

 

Međunarodni sajam i konferencija zelene gradnje- Green Building Expo and Conference 2016 biće održani od 2. do 4. novembra u Belexpo centru u Novom Beogradu.
Ovaj veliki regionalni događaj čiji je organizator kompanija “Energo” okupiće  više desetina uglednih kompanija kao i eksperte zelene gradnje i srodnih delatnosti iz celog sveta. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa svetskim trendovima u održivoj gradnji  arhitektonskim i injžinjerskim održivim projektovanjem, upravljanjem zelenim investicijama, kao i segmentima energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora energije, upravljanja otpadom i racionalnog korišćenja vode u zelenim zgradama.

Direktorka kompanije „Energo“, Marija Golubović pozvala je domaće kompanije i institucije da učestvuju i posete Sajam i Konferenciju.Ona je navela  da je cilj organizatora  da se uz pomoć priznatih eksperata našim ljudima objasni da je ovo nova prilika za posao tako što će zahvaljujući referencama koje pruža zelena gradnja biti konkurentniji  i moći  uspešno da učestviju  na tenderima kod kuće i u svetu.
“Ovo je prilka da se mi edukujemo, da  saznamo šta se događa na tržitu i u svetu kako bi se na vreme pripremili za izlazak i pozicioniranje  na tržištu jer zelena gradnja postaje sve značajnija, a zelene zgrade se sve više izjednačavaju sa zdravim zgradama“, ističe ona.

Green Building Expo and Conference 2016 u okviru konferencijkog dela donosi jedinstvene stručne i zanimljive panel rasprave, okrugle stolove, sastanke i radionice   o svim područjima vezanima za zelenu gradnju.
Svi članovi Udruženja imaće poseban popust od 10% za učešće na konferencijskom programu (http://greenbuildingexpo.rs/en/conference/conference-program), kao i određeni broj bodova određen  od strane Inženjerske komore Srbije.
 
U Beogradu će se početkom novembra  okupiti elita domaće građevinske industrije i gosti iz inostranstva među kojima je i Nadav Malin, vodeći ekspert za održive materijale u zelenoj gradnji i vođa tima koji je stvorio Nacionalnu bazu zgrada sa izuzetnim karakteristikama za Ministarstvo energetike Sjedinjenih Američkih Država.

“Na Sajmu će se predstaviti komapnije sa vizijom da postanu glavni protagonisti zelene gradnje koja postaje ključna pokretačka snaga održive ekonomije u celom svetu”, poručila je Golubović.
Glavni sponzor ovogodišnjeg  Sajma i Konferencije zelene gradnje je Američki savet za zelenu gradnju (U.S.Green Building Council – USGBC).

Savet će se  predstaviti u izlagačkom delu gde će posetioci imati prilku da  se u direktnom kontaktu upoznaju sa aktivnostima USGBC  i sertifikacionim programima, a učestvovaće i u pratećem programu.
Američki savet za zelenu gradnju nosilac je  u svetu vodećeg sistema sertifikacije Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) koji će biti predstavljen i u okviru Sajma. To je  zeleni sertifikat koji garantuje kvalitet i održivost  zgrada u  zaštićenoj životnoj  okolini u peko 160 zemalja.

Više o događaju možete pogledati na sledećem linku www.greenbuildingexpo.rs

Pročitano 2008 puta
 

17 bina

 

ČLANARINA 2022

 

Poštovani,

Podsećamo Vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2022. godinu iznosi 2.000,00 dinara.

Za arhitekte/penzionere godišnja članarina iznosi 1.000,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun:  Vojvođanska banka, a.d.,  broj: 325-9500600062062-07, poziv na broj je 2022, Društvo arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III

Ukoliko želite da se učlanite, popunjenu pristupnicu možete poslati na e mail : office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Udruženja arhitekata Srbije/Društva arhitekata Beograda.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili imejl adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,office@dab.rs

Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije 


PRISTUPNICA.doc

 

image003

fb linkovi