Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

sreda, 16 jun 2021

Future Architecture/BINA Letnja filmska škola

 

Future Architecture/BINA Letnja filmska škola

Kada bi ovi zidovi govorili

Beograd, 17 - 26. 09. 2021.

O letnjoj filmskoj školi

Od 17. do 26. 09. 2021. godine, u okviru Future Architecture Platform, BINA realizuje destodnevnu filmsku školu. Ovogodišnji program platforme Future Architecture link nosi zajednički naslov Pejsaži brige/ Landscapes of Care, a BINA filmska škola Kad bi ovi zidovi govorili/If These Walls Could Talk će biti posvećena zgradi Doma štampe.

Zgrada je sagrađena na Trgu republike u Beogradu između 1958-1961. godine prema projektu arhitekte Ratomira Bogojevića i oblikovana u duhu savremene arhitekture. Kao delo značajnih arhitektonskih i urbanističkih vrednosti, od 2019. godine utvrđena za kulturno dobro.

Cilj škole je da se polaznici upoznaju sa objektom, njegovom arhitekturom, istorijom, sadržajima i korisnicima i u kratkoj filmskoj formi (do 3 minuta) daju svoj doživljaj/viđenje, komentar trenutnog stanja ili sugestiju njegovih potencijala u budućnosti. 

Škola podrazumeva mentorski pristup kroz proces istraživanja i produkcije filma/video rada i obuhvata radionice, predavanja, projekcije, Q&A sesije, grupni i individualni rad, snimanje na lokaciji, montažu i obradu zvuka, kao i završnu javnu prezentaciju produciranih filmova/video radova.

Glavni mentor FA/BINA filmske škole 2021 je Dejan Petrović, reditelj i osnivač Međunarodnog studentskog filmskog kampa  Interakcija.

Ostali mentori iz oblasti filma su: Vojin Vasović, reditelj; Jelena Maksimović, montažerka i Dragan Vildović, snimatelj.  

Mentori iz oblasti arhitekture su  finalisti konkursa Future Architecture Open Call 2021: Julia Udall, Alex De Little, Jon Orlek, Joe Gilmore and Richard Cook, Sonic Acts of Noticing (Velika Britanija); Ana Ulrikke Andersen (Norveška); Nina Bačun (Hrvatska); Dea Widya (Indonezija); Viktória Mravčáková, Spolka Kolektiv (Slovačka).

Kordinatorke radionice su: Slađana Petrović Varagić i Ana Ostojić.

Kome je škola namenjena?

Škola je namenjena studentima i profesionalcima iz oblasti arhitekture, urbanizma, audio-vizuelnih umetnosti, kao i drugim pojedinacima mlađim od 35 godina iz  Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije, a koji su zainteresovani za istraživanje u polju filma i arhitekture.

Program letnje škole je dvojezičan (srpski i engleski jezik).

Organizator obezbeđuje predavanja i konsultacije sa mentorima, dok polaznici obezbeđuju neophodnu opremu za produkciju radova (kamera, oprema za snimanje zvuka, montažna jedinica), kao i smeštaj i ishranu tokom realizacije radionice.

Prijavu možete pronaći ovde.

Rok za prijavljivanje:  4. 7. 2021. godine

O rezultatima konkursa, koji će biti objavljeni najkasnije do 19.7.2021. godine, kandidati će biti obavešteni putem mejla.

Ukoliko imate pitanja, možete nas kontaktirati putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "> Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

FA/BINA Letnja filmska škola se organizuje u saradnji sa  CAFx Summer SchoolMAXXI Museum of 21st Century Arts in Rome  i  Oslo Architecture Triennial (OAT).

 

Pročitano 2176 puta
 


ČLANARINA 2023

 

Poštovani

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2023. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2023.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,
office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije,

 

PRISTUPNICA.doc

 

image003

400x560 bina 18-01

 

fb linkovi