Member of
uia logo


Observer member

IceVerticalMenu Module

Reprezentativno udruženje u kulturi
na teritoriji Republike Srbije , na osnovu Zakona o kulturi i rešenju Ministra kulture,informisanja i informacionog društva

Prijatelji UAS-a

Logo IAUS-a-dabSQ
uzb
Copyright © 2012 UAS
All Rights Reserved

UdruženjE Arhitekata SrbijE

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@u-a-s.rs

sreda, 10 februar 2021

HERSUS Vebinar – februar 18-19, 2021

 

Pozivamo sve zainteresovane članove akademske i profesionalne zajednice da uzmu učešće u ovom događaju. Više informacija o projektu i vebinaru: hersus.org

 

 

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo o uspešnom početku realizacije novog Erasmus+ projekta strateških partnerstava u oblasti visokog obrazovanja za koji je Univerzitet u Beogradu, Arhitektonski fakultet realizator projekta.

 

Projekat pod nazivom Jačanje svesti o nasleđu i održivosti građene sredine u visokom obrazovanju u oblasti arhitekture i urbanizma (Enhancing of Heritage Awareness and Sustainability of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education), HERSUS nastoji da poboljša i testira inovativne nastavne prakse u polju održivosti građene sredine i nasleđa, te da osnaži kompetentnost i motivaciju nastavnika i istraživača u oblasti arhitekture i urbanizma da uključe elemente nastavnih planova i programa koji će imati inovativne rezultate primenjive u polju edukacije, istraživanja i prakse. Za više informacija o projektu i članovima konzorcijuma možete pogledati zvaničan vebsajt projekta http://hersus.org/.

 

U skladu sa planiranim projektnim aktivnostima, pozivamo Vas da uzmete učešće u prvom HERSUS naučno-stručnom i diseminacionom skupu koji će biti organizovan u formi vebinara od 18. do 19. februara 2021. godine putem platforme Zoom i koji će biti otvoren za sve zainteresovane nastavnike, istraživače, studente, profesionalce relevatne za temu projekta. Vebinar je organizovan od strane Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, uz podršku svih visokoškolskih ustanova koje učestvuju na projektu. Zvaničan jezik skupa je engleski.

 

Okupljajući HERSUS pridružene partnere, kao i širu profesionalnu i akademsku zajednicu, prvi deo Vebinara je usmeren na predstavljanje rezultata prve faze projekta u vidu HERSUS uvodne prezentacije uz interaktivnu diskusiju. U okviru ove prezentacije biće predstavljene informacije o članovima konzorcijuma, zajedno sa prezentacijom dugoročno očekivanih rezultata projekta.

 

Drugi deo Vebinara predstavlja Seminar o savremenim pristupima održivosti urbanog i arhitektonskog nasleđa i biće realizovan kroz sedam keynote predavanja u okviru tri vodeće teme: (a) Rekonstrukcija, (b) Ponovna upotreba nasleđa i (c) Rezilijentnost i klimatske promene, dok će predstavnici svih pet škola koje učestvuju u konzorcijumu prezentovati specifične nastavne metodologije.

 

Pozivamo sve zainteresovane članove akademske i profesionalne zajednice da uzmu učešće u ovom događaju. Više informacija o projektu i vebinaru: hersus.org

 

Link ka kompletnoj Agendi:

 

http://hersus.org/wp-content/uploads/2021/02/HERSUS-Webinar-Agenda.pdf

 

Link za registraciju:

https://zoom.us/webinar/register/4216124411705/WN_8Q_EKHsHRBCVWrVUcgzH1Q

 

Pročitano 4032 puta
 


ČLANARINA 2023

 

Poštovani

Podsećamo vas da godišnja članarina u Društvu arhitekata Beograda- Udruženju arhitekata Srbije za 2023. godinu iznosi 3.000,00 dinara.

Za arhitekte/ penzionere godišnja članarina iznosi 1.500,00 dinara.

Uplatu možete izvršiti na račun Društva arhitekata Beograda, Beograd, Kneza Miloša 7a/III kod OTP banke, a.d. Novi Sad broj 325-9500600062062-07 sa pozivom na broj 2023.

 Popunjenu pristupnicu možete poslati na e- mail: office@dab.rs ili popuniti lično pri dolasku u prostorije Društva arhitekata Beograda radnim danima  između 09,00 -15,00 časova.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti i na telefone ili e- mail adresu:

011/ 3230-059; 3239-754,
office@dab.rs
Društvo arhitekata Beograda
Udruženje arhitekata Srbije,

 

PRISTUPNICA.doc

 

image003

400x560 bina 18-01

 

fb linkovi